Netinkamo dydžio kavos malimas, nepakankamo kavos kiekis filtre ir prastos kokybės vandens trys dažniausios silpno kavos puodelio priežastys. Štai kaip jas pašalinti
Per smulkiai sumaltos kavos dydis – per smulkiai sumalta kava gali lengvai užblokuoti vandens tekėjimą per filtrą. Dėl to susidaro kartus, aitrus skonis. Norėdami užtikrinti tinkamą kavos tirščių gamybą, naudokite stambesnį malimą ir atitinkamai reguliuokite.
Kavos kiekis – dėl per mažo kavos kiekio gali būti nepakankamai išgaunamas kavos puodelis. Prieš ruošdami kavą būtinai atidžiai pamatuokite kavą.
Vandens kokybė – prasta vandens kokybė taip pat gali turėti įtakos kavos skoniui. Rekomenduojama naudoti filtrą chlorui ir kitoms priemaišoms pašalinti. Jei turite naudoti vandentiekio vandenį, pirmiausia jį užvirinkite, kad išgaruotų visos cheminės medžiagos.
Tai tik keletas patarimų, kurie gali padėti paruošti geresnės kavos puodelį. Eksperimentuokite su kavos ruošimo metodu ir koreguokite malimo dydį, kavos kiekį ir vandens kokybę, kol pasieksite tobulą kavą. Pasitelkę šiek tiek bandymų ir klaidų, galėsite maksimaliai išnaudoti savo kavos aparatą!