Norint išsaugoti tobulą kavos puodelį, svarbu žinoti, kada valyti kavos aparatą. Valymo dažnumas priklauso nuo to, kiek dažnai jį naudojate ir kokio tipo pupeles ar kavos tirščius naudojate. Jei naudojate iš anksto sumaltą kavą, kavos aparatą turėtumėte valyti maždaug kas dvi savaites; jei naudojate šviežias kavos pupeles, kavos aparatą turėtumėte valyti kas savaitę. Valant kavos aparatą svarbu pašalinti visas naudojimosi metu susikaupusias nuosėdas ir aliejus, nes jie gali turėti įtakos kavos skoniui.
Geriausia pradėti nuo keleto paprasto vandens ciklų per aparatą, kad atsikratytumėte pupelių ar nuosėdų likučių. Taip pat galite naudoti kavos aparato valiklį, kuris yra specialiai sukurtas aliejams, nuosėdoms ir kitiems teršalams iš kavos virimo sistemos pašalinti. Įjungę valymo ciklą, būtinai karštu vandeniu išplaukite rezervuarą ir visas nuimamas dalis, tada jas nusausinkite ir tik tada sudėkite atgal į vidų.
Kitas geras įprotis – reguliariai šalinti kalkes iš aparato. Šio proceso metu pašalinamos mineralinės nuosėdos, kurios laikui bėgant gali susidaryti ir paveikti kavos skonį. Kalkių šalinimo tirpalų galima įsigyti parduotuvėse arba internetu, o jų naudojimas paprastai būna gana paprastas; tereikia vadovautis ant pakuotės pateiktomis instrukcijomis.
Galiausiai nepamirškite išvalyti visų kavos aparate esančių filtrų. Tai galima padaryti šepetėliu arba perbraukus juos per indaplovę. Būtinai reguliariai juos keiskite, nes dėl nešvarių ir užsikimšusių filtrų kava gali būti prastai išgaunama ir būti prasto skonio.
Laikydamiesi šių paprastų veiksmų, galite užtikrinti, kad jūsų kavos aparatas išliktų geriausios būklės ir kad visada gautumėte skanios kavos puodelį.