Kavos aparatai skirti gaminti vientisą ir aksominę kreminę putą latte, kapučino ir kitiems specialiems gėrimams. Tai pasiekiama plakant orą į pieną, kai jis pilamas iš indo. Procesas pradedamas nuo garų lazdelės, kuri pašildo pieną ir paruošia jį aeravimui. Įdėjus garų lazdelę į pieną, ji pradeda traukti skystį į savo vamzdelį. Tuo pat metu pro mažytes skylutes lazdelėje įleidžiamas nedidelis kiekis oro. Dėl šilumos ir oro derinio susidaro maži burbuliukai, kurie, kildami vamzdeliu aukštyn, plečiasi. Kai mišinys išleidžiamas iš garų lazdelės galo, jame yra milijonai smulkių oro burbuliukų, pakibusių piene. Taip susidaro lengva ir kreminė puta, kurią galima pilti tiesiai ant espreso kavos arba karštų gėrimų. Šio proceso metu pagaminta puta yra aksominė ir stabili, t. y. ilgai išlaiko savo formą.
Kavos gamintojas gali kontroliuoti susidarančios putos kiekį, reguliuodamas garų slėgį, karštį ir orą. Reguliuojant šiuos kintamuosius, galima sukurti įvairių stilių putą – nuo lengvos ir kreminės iki tirštos ir standžios. Pieno kokybė taip pat turi įtakos rezultatui; norint pasiekti geriausių rezultatų, rekomenduojama naudoti didesnio riebumo pieną. Tai leidžia kiekvieną kartą pagaminti tobulą putą, todėl galite gaminti kavinės kokybės gėrimus patogiai įsitaisę savo namuose.
Turėdamas kavos aparatą ir tinkamus ingredientus, kiekvienas gali mėgautis gardžiomis latte, kapučino ir kitomis specialiomis kavos rūšimis, kurios prilygsta profesionalų kavinėse gaminamoms kavoms. Tereikia praktikos, kantrybės ir šiek tiek žinių apie tai, kaip kavos aparatas gamina pieno putą, kad kaskart išgautumėte tobulą puodelį.