Pereiti prie turinio
Pagrindinis » Straipsniai » Vandens kokybės reikšmė kavos aparatams

Vandens kokybės reikšmė kavos aparatams

Automatiniams kavos aparatams būtina gera vandens kokybė. Be švaraus ir gryno vandens šių aparatų gaminama kava gali būti nekokybiška, o tai gali turėti įtakos ne tik jos skoniui, bet ir pakenkti pačiam aparatui.

Pirmas žingsnis siekiant užtikrinti gerą vandens kokybę – kai tik įmanoma, naudoti filtruotą arba į butelius išpilstytą vandenį. Vandentiekio vandenyje esantys teršalai, tokie kaip švinas ar chloras, gali sukelti nemažai problemų, pavyzdžiui, rūgštaus ar kartaus skonio kavą ir nusėsti ant aparato vidinių komponentų.

Idealiu atveju automatiniuose kavos aparatuose naudojamame vandenyje bendras ištirpusių kietųjų dalelių (TDS) kiekis turėtų būti 50 mg/l (miligramų litre). TDS – tai visų vandenyje ištirpusių medžiagų, pavyzdžiui, druskų ir kitų mineralų, matas. Didesnis TDS kiekis gali prisidėti prie kalkių ir nuosėdų susidarymo aparato viduje, todėl sumažėja jo efektyvumas ir ilgaamžiškumas.

Siekiant to išvengti, daugelyje mašinų yra įmontuoti jutikliai, kurie stebi vandens kokybę ir įspėja naudotojus apie galinčias kilti problemas. Reguliarus filtrų keitimas ir aparato valymas nuo kalkių taip pat yra svarbūs žingsniai, padedantys palaikyti gerą vandens kokybę.

Galiausiai, investavę į geros kokybės automatinį kavos aparatą ir ėmęsi priemonių gerai vandens kokybei užtikrinti, gausite geresnio skonio kavos ir ilgesnį aparato tarnavimo laiką.

Laikydamiesi šių paprastų veiksmų, galėsite mėgautis skania ir pastovia kava daugelį metų.