Skip to content
Home " Articles at " How to effectively remove scratches from Xiaomi phone screen: tips and tricks

How to effectively remove scratches from Xiaomi phone screen: tips and tricks

Įbrėžimai ant telefono ekrano gali būti ne tik estetinė problema, bet ir trukdyti naudotis įrenginiu. Xiaomi telefonai nėra išimtis. Šiame straipsnyje pateiksime keletą efektyvių būdų, kaip pašalinti įbrėžimus nuo Xiaomi telefono ekrano, naudojant tiek namines priemones, tiek specializuotas priemones.

Dantų pasta: paprastas sprendimas namuose

Viena iš populiariausių naminių priemonių, skirtų įbrėžimams pašalinti, yra dantų pasta. Ji ypač veiksminga mažiems ir negiliems įbrėžimams. Štai kaip tai padaryti:
1. Pasirinkite nebalinančią dantų pastą: naudokite įprastą dantų pastą, kuri neturi balinimo ar mikrokristalinių dalelių.
2. Užtepkite nedidelį kiekį: užtepkite nedidelį kiekį dantų pastos ant minkštos, švarios šluostės.
3. Švelniai trinkite: švelniai sukamaisiais judesiais trinkite įbrėžimą kelias minutes.
4. Nuvalykite likučius: nuvalykite likusią dantų pastą su drėgna šluoste.

Naudokite ekranų poliravimo priemones

Jei dantų pasta nepadeda, galite išbandyti specializuotas ekranų poliravimo priemones. Šios priemonės dažnai būna sudėtinės ir skirtos būtent telefonų ekranams. Jas galite rasti tiek internetinėse parduotuvėse, tiek elektronikos prekių parduotuvėse. Štai kaip naudoti tokias priemones:
1. Pirkite specializuotą poliravimo priemonę: įsitikinkite, kad ji yra skirta stikliniams ar plastikiniams ekranams.
2. Skaitykite instrukcijas: prieš naudojimą būtinai perskaitykite gamintojo instrukcijas.
3. Užtepkite priemonę: užtepkite nedidelį kiekį priemonės ant ekrano ir švelniai trinkite su minkšta šluoste.
4. Nuvalykite paviršių: po poliravimo nuvalykite paviršių su sausa, minkšta šluoste.

Apsauginės plėvelės ir stikliukai

Norint išvengti ateities įbrėžimų, rekomenduojama naudoti apsaugines plėveles arba stikliukus. Jie ne tik apsaugos ekraną nuo įbrėžimų, bet ir sumažins smūgių keliamą riziką. Be to, apsauginės priemonės yra lengvai keičiamos, todėl jūsų telefono ekranas visada atrodys kaip naujas.

Kada kreiptis į profesionalus

Jei įbrėžimai yra gilūs arba namų priemonės bei poliravimo priemonės nepadeda, geriausia sprendimas būtų kreiptis į profesionalus. Mobiliojo telefono taisyklos dažnai siūlo ekrano poliravimo ar keitimo paslaugas, kurios gali atkurti jūsų telefono ekraną į pradinę būklę.
Svarbu prisiminti, kad prevencija yra geriausias būdas išvengti įbrėžimų. Naudokite apsauginę plėvelę ar stikliuką, laikykite telefoną atskiroje kišenėje ar dėkle, ir stenkite nesiliesti prie ekrano aštriais daiktais. Taip jūsų Xiaomi telefonas tarnaus ilgiau ir atrodys kaip naujas.